Controversiële mashup

Sex Offender LocatorDat mashups tot nuttige toepassingen kunnen leiden is bekend. Maar via Techcrunch kwam ik op Sex Offender Locator van vision 20/20. Deze mashup toont de 650.000 Amerikaanse geregistreerde sex offenders (seksuele delinquenten) op een Microsoft Virtual Earth kaart. Vul je straat in en een radius en de tool laat precies zien of er overtreders in de buurt wonen. Daarmee houdt het echter niet op. Als je op de kaart op een overtreder klikt krijg je gedetailleerde informatie te zien van de persoon. Compleet met naam, adres, foto en kleur ogen. Je kunt je zelfs inschrijven op een service die automatisch een alert stuurt wanneer er nieuwe overtreders in je buurt komen weonen... Overigens is er al eerder een site geweest die iets dergelijks deed, maar die is door alle controversie gestopt.

Of dit allemaal ethisch verantwoord is discutabel. Het bizarre is dat vision 20/20 adverteert met 'Peace of Mind and Prosperity' in hun slogan. Terwijl als je de reacties leest van Amerikanen die ontdekken dat er in hun straat een overtreder woont je juist ziet dat er meer onrust ontstaat. Zo worden angst en paranoia alleen maar aangewakkerd en het is sterk de vraag of deze onrust niet veel schadelijker is voor een samenleving dan het voordeel dat je haalt (als dat er al is) uit deze gegevens.

Windlight

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social