'Luister' naar je statistieken

Clicky kenden we sinds kort al, en toegegeven de live-aspect is erg leuk, maar de statistieken zelf zijn voor diepgaande analyse (nog) te karig, maar dat is geen probleem want daar hebben we natuurlijk Google Analytics voor.

Reinvigorate

Reinvigorate lijkt het beste van 2 werelden te gaan bieden. Niet alleen ziet het er gelikt uit en is er nagedacht over de interface, maar tevens zijn de statistieken vrij uitgebreid. Misschien nog niet zover als in Google Analytics maar het komt in de buurt. Voorlopig is het nog in beta fase en krijg je alleen per invite een account maar je kan je via de site aanmelden voor een uitnodiging.

Het leukste bij Reinvigorate is echter ook hier weer het live gedeelte. Door middel van een asynchronous koppeling kan je in een apart te downloaden progje 'Snoop' dynamisch de bezoekers zien. Unique visitors, pageviews,en referred visitors hebben spelen iedere keer een geluidje af door je speakers. Een bijzondere manier om gevoel te krijgen wat er op je website gebeurt zonder dat je daadwerkelijk naar statistieken zit te kijken. En inderdaad, terwijl ik dit tik 'hoor' ik de bezoekers op onze website. Jammer genoeg kan je de geluiden (nog) niet zelf aanpassen maar is ongetwijfeld een kwestie van tijd. Tevens zijn er drie events die je aan bepaalde acties kan koppelen op een pagina via javascript. Bijvoorbeeld wanneer een nieuwe user zich inschrijft, iets koopt of een berichtje achterlaat.

Het is duidelijk dat we live statistieken een onderdeel gaan worden van bezoekersanalyse. Het is een waardevolle aanvulling en een leuke tool voor webmasters. Echt interessant wordt het natuurlijk wanneer er ook API's voor dit soort grappen komen zodat je er zelf toepassingen voor kan maken. Het is afwachten of Google Analytics dit soort live-functies ook in gaat bouwen.

What's next?

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social