My first mashup

Een tijdje geleden schreef ik er al over: PopFly, van Microsoft, zou het voor iedereen mogelijk maken om mashups te maken. Deze week is PopFly in public beta gegaan en kan iedereen mashups maken. Althans, wanneer je Silverlight geinstalleerd hebt op je browser (kan ook op firefox).

Popfly mashup generator

Nu heb ik daarnet met PopFly inderdaad net mijn eerste mashup gemaakt zonder ook maar 1 regel code te gebruiken. Het is de ingebouwde standaard 5-step tutorial die ik gevolgd heb en waarmee je binnen 5 minuten een 'rotating sphere' maakt waarin plaatjes worden getoond van een zoekterm die je zelf bepaalt. (zie screenshot hieronder) op Het is allemaal een kwestie van wat drag-'n-drop en de interface werkt door Silverlight best lekker. Mashups maak je door 'blocks' met elkaar te verbinden. Zo heb je bv. sociale media blocks als 'twitter', 'facebook' en 'technorati' die je kunt gebruiken.

Maar het ontgaat me een beetje wie de doelgroep is voor PopFly. De projecten die je maakt schijn je als een soort gadget te kunnen gebruiken in je MySpace, maar voor de doorsnee MySpace gebruiker lijkt me dit allemaal toch nog veel te ingewikkeld en de serieuze developer zal dit ook aan zijn neus voorbij laten gaan omdat de mogelijkheden beperkt zijn. (lees de comments op techcrunch er maar eens op na).

Wellicht is het voor Microsoft een soort proefballon en tegelijk speeltuin om Silverlight eens goed te testen? (maar daar hadden ze Tafiti ook al voor, en ik zie de toegevoegde waarde van Silverlight nog steeds niet). Volgens mij weet Microsoft het zelf ook niet zo goed meer.

Metaplace vragen en antwoorden

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social