Pagerank

De lang verwachte PageRank update van Google is eindelijk een feit. Deze blog, die daarvoor nog geen PageRank toegewezen had gekregen, is op 3 geïndexeerd.

Hoewel je jezelf als beheerder van een website absoluut niet moet blind staren op de waarde van deze google-index, is het nog altijd een van de weinige manieren om een kwaliteitscijfer te vinden bij een website. Niet te verwarren met het interne index-cijfer dat Google gebruikt om de zoekresultaten (SERP) te tonen.

Google PageRank

Je kunt zelf PageRanks bekijken van websites door de Google Toolbar te installeren. Zo heeft adobe.com een pagerank van tien, overheid.nl een zes en merge.nl een nette 4. Soms vereisen advertentieprogramma's of link-uitwisselprogramma's dat je een hogere PageRank bezit (bijv. groter dan 4) om vertrouwen te krijgen dat je enigszins een inhoudelijk kwalitatieve site nastreeft.

Een andere aardige index is de Page Strength indexering van SEOmoz.org. Deze kijkt behalve naar de PageRank ook naar andere factoren. Het is natuurlijk echter de vraag in hoeverre Google dat niet ook doet.

Overigens zijn bij deze laatste update ook heel veel sites, vooral blog-netwerken, gestraft met een paar punten aftrek omdat Google blijkbaar vond dat ze onnatuurlijk veel inbound links hadden of voor links betaald zouden hebben. Mocht je ten onrechte een drop in je PageRank gehad hebben, en je zit er heel erg mee, dan kan je via het webmaster console waar je ook je google sitemaps beheerd, een heroverweging aanvragen.

update: een uitgebreid en compleet uitleg hoe pagerank 'precies' werkt kun je vinden in een artikel op smashing magazine. Deze kun je ook als PDF downloaden (1mb).

Second Life, de toekomst

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social