De week van ... computerproblemen

Soms heb je van die weken... dan gaat het gewoon niet lekker. Deze week leek er wel iets in de lucht te zitten want we waren niet de enige met computerproblemen:

Zo zijn bij de belastingdienst 730.000 formulieren die via internet waren ingediend per ongeluk onbruikbaar gemaakt door een softwaretest die fout ging (de test werd voor het eerst gehouden nadat er al duizenden formulieren binnen waren... zouden ze bij de belastingdienst van backups gehoord hebben?). Ook de A73 tunnels waren weer eens dicht door een storing - ook weer gerelateerd aan een (menselijke) fout in de programmatuur.

Zelf hadden we ook de nodige problemen. Ten eerste werkte een Drupal module niet mee. Open-source is mooi maar soms loop je tegen een mysterieuze bug aan waardoor je opeens een halve dag kwijt bent met het zoeken naar de oplossing van een probleem. Daarbij was een groot deel van de week het internet dat wij hier in het Blushuis via Zakelijk Internet van Casema binnenkrijgen niet vooruit te branden. Niet ideaal wanneer je een internetbedrijf bent. Tenslotte dacht ik dat ik dit jaar was ontsnapt aan het griep-virus, maar ook ik moest er een paar dagen aan geloven...

Maargoed, van fouten moet je leren, en er zijn gelukkig nog wel leukere dingen te melden:

Theming views in Drupal

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social