Multi-language ondersteuning in Drupal 6

Drupal 6 is al een paar weken uit. Wanneer je op zoek bent naar een cms dat goed om kan gaan met meerdere talen dan zul je blij zijn met deze nieuwe versie, want de support voor een multi-language website is in Drupal 6 sterk verbeterd. Er bestaat nu een optional core-module 'content translation' die een deel van de functionaliteit van de i18n module voor zijn rekening neemt.

Deze screencast laat mooi de nieuwe mogelijkheden zien en op het eind ook de ontbrekende features waarvoor je dus als nog de i18n module nodig zal hebben. Momenteel is deze voor drupal 6 nog in beta.

Wat wel een sterke verbetering is door de ingebouwde core ondersteuning is de mogelijkheid om nodes te filteren op taal. In drupal 5 kon dit niet en dat kan voor nogal wat verwarring zorgen wanneer je content-types met dezelfde naam in verschillende talen hebt. Zie hieronder de screenshots hoe de content management er in dit geval uitziet voor drupal 5 en 6.

multi-language support drupal 5 versus drupal 6

De week van ... nieuwe plannen

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social