Drupal annoyances

Drupal is a great framework - no doubt about it. But there are some things which keep annoying me and where I can't seem to find good solutions for. I decided to share a couple of them:

10 random Drupal tips

Drupal tipsTime for some random Drupal tips and tricks. Some of these are very straightforward and if you are someone who allways reads all documentation you should probably know most of them, but hey! Who reads manuals?

Alfresco en Drupal

Alfresco and Drupal logosAlfresco is een open-source Enterprise Content Management (ECM) pakket dat als alternatief kan dienen voor bijvoorbeeld Plone of Sharepoint van Microsoft.

Google Trends uitgebreid

Google Trends was al een ontzettend nuttige tool, bijvoorbeeld bij het vinden van de juiste trefwoorden ten behoeve van zoekmachine optimalisatie. Maar nu is de site uitgebreid met een tabje 'websites'. Wanneer je hierop klikt kun je domeinen invullen in plaats van trefwoorden.

Delft Challenge

Delft ChallengeWat de Tour de France is voor wielrenners, dat is de Tour de France à la Voila voor zeilers: een competitieve zeilrace rond Frankrijk. Onder de teams doet ook de TUDelft mee met het Delft Challenge studententeam.

Merge headquarters

Mijn vader kwam afgelopen vrijdagmiddag langs en maakte met zijn EOS 20D een aardige panoramafoto van onze unit in het Blushuis die ik wel even wilde delen. Je ziet: Erik heeft aan 1 toetsenbord niet eens genoeg ;)

De Merge Studio in het Blushuis

Drupal image gallery oplossingen

Drupal afbeelding gallerij oplossingenHet plaatsen van afbeelding galerijen is een veel voorkomende toepassing op websites. Drupal biedt echter nogal wat mogelijkheden om dit aan te pakken. Hieronder een aantal opties.

Image module
Ten eerste is daar de populaire image module.

Tips voor een open-source Drupal aanpak

Drupal smaakjesfoto by morton.dkEén van de aardige aspecten achter open-source is dat je samen aan een beter product werkt, en dat er talloze andere mensen op deze aardbol dezelfde problemen tegenkomen als jij.

Waarom Drupal?

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom Drupal een goede keus kan zijn om te kiezen voor onder de motorkap van een website, als cms en/of framework.

Vandaag kwam ik onderstaande Nederlandstalige presentatie van Tom Jacobs tegen op Slideshare waarin Drupal en zijn voordelen nog eens helder uitgelegd worden.

Graphic Design Festival Breda

Ruim een week geleden was ik naar de Mezz in Breda voor een optreden van het Commodore 64 Orchestra. Erg gaaf trouwens, maar wat ik helemaal niet wist is dit ook gelijk de opening was van het Grafisch Design Festival Breda (GDFB). Van 23 mei tot 29 juni, midden in het EK-voetbalgeweld dus, zijn er diverse activiteiten zodat Breda op de kaart wordt gezet wat betreft Grafisch Design.

Pages

Subscribe to Merge Drupal Blog

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social