Flash based applicaties

Flash based applicatiesEén web applicatie die de gemoederen hoog doet oplopen is Sliderocket. De on-line powerpoint killer zullen we maar zeggen.

Drupal vs Joomla

Drupal vs Joomlafoto door kk+

Note: This article is currently only available in Dutch, but there are lots of other Drupal ar

Diveheads.com: voor en door duikers

Duikers opgelet! Vandaag hebben we www.diveheads.com gelanceerd! Een site voor en door duikers zodat de duik-community in Nederland en daarbuiten (de site is twee-talig) een degelijk platform heeft om elkaar te vertellen over de mooiste duikbestemmingen, de beste duikscholen en alles wat maar met duiken te maken heeft.

 website voor en door duikers

Drupal Views en Arguments

Drupal onderscheid zich van veel andere content management systemen door de enorme flexibiliteit en krachtige mogelijkheden die het biedt door gebruik van vooral de Views en Content Construction Kit (CCK) module: twee modulen die (nog) niet in de core zitten maar eigenlijk vereist zijn voor elke Drupal site die iets meer wil dan alleen statische pagina's tonen. Juist dit soort toepassingen laten goed zien dat Drupal meer gezien kan worden als een framework dan alleen CMS.

Grunge stijl webdesign?

grunge-stijl-webdesignDe afgelopen maanden zag ik regelmatig artikelen opduiken in de blogosphere over Grunge stijl webdesign. Sommige hebben het er over dat de clean 'web 2.0' stijl met strakke glimmende kaders zijn langste tijd wel gehad en dat typische web 2.0 elementen langzaamaan verdrongen worden.

Multi-language ondersteuning in Drupal 6

Drupal 6 is al een paar weken uit. Wanneer je op zoek bent naar een cms dat goed om kan gaan met meerdere talen dan zul je blij zijn met deze nieuwe versie, want de support voor een multi-language website is in Drupal 6 sterk verbeterd. Er bestaat nu een optional core-module 'content translation' die een deel van de functionaliteit van de i18n module voor zijn rekening neemt.

De week van ... nieuwe plannen

Via onze conculega's hoorden we deze week over plannen voor een nieuw kantoorgebouw tegenover het Blushuis in Breda waar wij zitten.

De week van ... computerproblemen

Soms heb je van die weken... dan gaat het gewoon niet lekker. Deze week leek er wel iets in de lucht te zitten want we waren niet de enige met computerproblemen:

Theming views in Drupal

In Drupal kan je vooral met combinatie van de Views module data precies zo tonen als jij dat wil. Je kan daarbij alle html-code overriden in je template zonder dat je in de core modules aanpassingen hoeft te maken. Maar dit vereist wel een wat lastig proces met de phptemplate engine.

De week van ... sociale media

Eind van de week en ik ben even helemaal sociale-media-moe.

Pages

Subscribe to Merge Drupal Blog

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social