Sneak preview: Diveheads

Foto by SteelCityHobbiesDuiken begint bij Diveheads.comVoor iedereen die iets met duiken heeft: Diveheads.com.
Hier zul je binnenkort een sociaal platform vinden waar duikers hun ervaringen kunnen delen en nog veel meer waar we nu nog niet teveel over gaan verklappen

De week van ... Drupal 6

Drupal 6 is officieel vrijgegeven op drupal.org! De nieuwe release heeft een groot aantal verbeteringen. Zo is het menu systeem herschreven, is er verbeterde multilanguage support, en verbeteringen in de user-interface. Uiteraard zullen wij deze nieuwe versie binnenkort aan de tand voelen.

Top internetbureaus in Nederland

Deze lijst is opgesteld in februari 2008, en wordt niet ge-update.

De week van ... Animoto

In het rijtje interessante sites die ik deze week tegenkwam sprong er toch wel één app uit. Via thenextweb kwam ik Animoto tegen, waarmee je binnen een paar klikken een indrukwekkende flitsende video in elkaar kan zetten. Als voorbeeld kun hieronder een impressie van onze webdesign praktijken:

Andere sites die ons langer dan 5 seconden interesseerden deze week:

Drupal: themes

update 20/10/2008: try Fruity, our new Drupal admin theme!

Nadat we al gekeken hebben naar Drupal modules en we een aardig beeld hebben van wat allemaal functioneel mogelijk is met het cms, gaan we nu eens kijken hoe je een site die gebruikt maak van Drupal kan vormgeven.

De week van ... HTML 5

Drupal modulen en multisite

Een fresh install van Drupal bevat alleen de zogenaamde core-modules. Deze zijn onderverdeeld in optional- en required modules. De laatste kun je niet uitzetten omdat dit simpelweg de kern van het systeem bevat. Zonder de required-modules werkt het cms niet. Bij de optionele modulen daarentegen staan de meeste bij een verse installatie niet eens aan. Zoals je in onderstaande screenshot kan zien zitten daar een aantal hele interessante opties bij.

De week van ... 2007 en 2008

Terugblik eigen bedrijf starten: tips en ervaringen

Onlangs kreeg ik van een vriend de vraag of we nog tips hebben voor iemand die een eigen webdesign bedrijf wil beginnen. Op het web is daar bedroevend weinig over te vinden. Ja, dachten wij, een mooi moment voor een terugblik bij onszelf, we bestaan immers al meer dan 5 jaar met een groeiende hoeveelheid tevreden klanten. Een kijkje in de keuken met wat tips en tricks! :)

Pages

Subscribe to Merge Drupal Blog

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social