Quicklinks

  • Een zeer uitgebreid en degelijk overzicht met 23 lessen die eye-tracking heeft opgeleverd. Must-read voor webmasters.
  • Interessant artikel over de privacy-gevaren van diensten zoals Hyves en een nieuw begrip: de 'digitale zelfmoord'.

Trends: alles online! Weg met de privacy?

TrendsSync heeft een mooi overzicht gemaakt met trends in de ICT naar aanleiding van een rapport van Gartner.

De punten die betrekking hebben op internet/websites:

  • Alles wordt on-line beschikbaar
    Software as a Service (SaaS) Dus nog meer services zoals

Mixxt: creëer je eigen social network

Gisteren kwam ik per toeval mixxt.de tegen. Kennelijk een Duitse startup waarmee je zelf een 'social network' kan starten door een account aan te maken en je netwerk te lanceren. Zo'n social network ziet er dan bijvoorbeeld zo uit. Je hebt direct tools om een community te creëren zoals een forum, logins en events. Iedereen zijn eigen community zullen onze oosterburen gedacht hebben.

Mixxt

Virtuele werelden

Metaplaces.nl

Alle nieuws, ontwikkelingen en opinies omtrent virtuele werelden worden voortaan geplaatst op onze nieuwe site www.metaplaces.nl kijk hier ook voor het nieuwe item over Windlight en de nieuwe search in Secon

Wordpress plugin roundup 2007

Best top Wordpress plugins

Een overzicht van de meest gebruikte en beste Wordpress plugins anno 2007. Wordpress is out-of-the-box behoorlijk kaal. Maar met de juiste plug-ins kan je er binnen no time een ontzettend krachtig publishing platform van maken. Let wel op, niet alle plug-ins zijn netjes geschreven.

OpenSocial: het web wordt nog socialer

Google heeft OpenSocial officieel gelanceerd. Een industry standard die ervoor moet gaan zorgen dat je als developer niet voor elke sociale media een aparte applicaties hoeft te ontwikkelen omdat elke site zijn eigen API gebruikt. Vanaf nu maak je iets volgens het OpenSocial model en dat moet werken voor alle sites die OpenSocial ondersteunen.

On-line marketing met sociale media

sociale media marketing internetAmerika is momenteel helemaal in de ban van Facebook. Facebook is een soort internationale Hyves maar dan wel met een (beperkte) API. En hoewel niet iedereen een rooskleurige toekomst voorspelt voor dit soort vormen van sociale media, heeft Facebook naar eigen zeggen toch ook al 75.000 gebruikers uit Nederland. Een andere sociale media tool is Twitter. Net als bij Second Life worden dit soort innovaties vaak als hype bestempeld en niet serieus genomen. Toch heeft Google onlangs Twitter-concurrent Jaiku gekocht en is IBM samen met Cisco bezig om een systeem voor interoperabiliteit tussen virtuele werelden op te zetten. Het is dus ieder geval interessant om op zijn minst te kijken wat voor mogelijkheden deze netwerken bieden voor on-line marketing.

Pagerank

De lang verwachte PageRank update van Google is eindelijk een feit. Deze blog, die daarvoor nog geen PageRank toegewezen had gekregen, is op 3 geïndexeerd.

Hoewel je jezelf als beheerder van een website absoluut niet moet blind staren op de waarde van deze google-index, is het nog altijd een van de weinige manieren om een kwaliteitscijfer te vinden bij een website. Niet te verwarren met het interne index-cijfer dat Google gebruikt om de zoekresultaten (SERP) te tonen.

Google PageRank

Second Life, de toekomst

Dit bericht is verplaatst naar de nieuwe website: www.metaplaces.nl. Nieuws over Secondlife en andere virtuele werelden zal voortaan daar verschijnen.

>> ga naar www.metaplaces.nl

Use The Tags Luke

Hoe maak je zelf (zonder zoiets verschrikkelijks als PopFly) een mashup gebruikmakend van:

Pages

Subscribe to Merge Drupal Blog

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social