Internet in Nederland anno 2007. Hoe wat en waarmee? (deel 1)

Internet anno 2007. Hoe wat en waarmee?We zijn zo'n beetje halverwege het jaar, tijd voor een overzicht hoe Nederlanders gebruik maken van het internet. In deel 1 proberen we eerst uit te vinden met welke browser (versies) en email-programma's. In deel 2 en 3 kijken we met wat voor systeem en verbinding en we kijken ook even kort naar wat men zoal doet en zoekt op internet. Natuurlijk zijn internet-sites toegankelijk voor de hele wereld (tenzij je misschien in China woont) maar vaak is de doelgroep toch Nederlands en is het goed te weten wat men zoal gebruikt.

Waardevolle content

ContentEen bekend probleem voor veel web-design bedrijven is de content van een website. Of liever het gebrek daaraan en de matige kwaliteit. Je kan klanten een uitgebreid CMS bieden maar dat is slechts het gereedschap. Uiteindelijk is het bedrijf zelf verantwoordelijk voor de inhoud en de kwaliteit van de teksten.

Grotere bedrijven hebben de middelen om tekstschrijvers in te huren maar voor veel bedrijven in het MKB is een website al een grote investering en wil men zoveel mogelijk zelf doen. Nu is tekstschrijven niet onze expertise maar toch kunnen we dankzij jarenlange ervaring wel een aantal tips geven om goede website content te schrijven.

Nederland 2.0

Nederland beta web 2.0Het bijhouden van alle nieuwe web 2.0 sites en applicaties is bijna voltijd werk tegenwoordig. Nu dacht ik redelijk op de hoogte te zijn, ik bedoel: je deelt wat vrienden op Hyves, je wat serieuzere netwerk op LinkedIn, al je bookmarks op del.icio.us, gooit je foto's op Flickr, micro-blogt via sms met Twitter, deelt je muzieksmaak op LastFM, leidt een virtueel leven op Second Life en natuurlijk log je als het even kan in met je OpenID.

Het nut van een blog

Corporate blogging is nog niet doorgebroken. In de Verenigde Staten wint het aan populariteit maar in Europa en Nederland staat het nog in de kinderschoenen. De meerderheid van de Nederlanders leest nooit blogs of weet niet wat een blog is. Dus waarom toch een company blog? Wat heb je eraan?

Web 2.0 een mannending en Marktplaats favoriet

Web 2.0Ruigrok|Netpanel en The Next Web Conference hebben onderzoek gedaan naar hoe het er voor staat met web 2.0 in Nederland.

Mashups

Microsoft PopFly en Yahoo PipesMashups, of eigenlijk mashup-sites, zijn websites die gebruik maken van andere sites en deze verwerken tot een nieuwe dienst of applicatie. Klinkt ingewikkeld? Google Maps mashups ben je vast al eens tegengekomen. Zo kan je op jaap.nl huizen vinden, op dinnersite.nl restaurants of de locaties van alle pinnenautomaten van de Postbank. Ook Merge maakt er in de sites die we bouwen soms gebruik van. Maar er zijn ook mashups met andere applicaties mogelijk. Populair zijn onder andere Flickr, Digg of het nieuwere Twitter. Ook deze blog gebruikt het: rechts op de home zie je mijn laatste 5 del.icio.us links die ik gebookmarked hebt automatisch getoond. Het maken van zulke mashups gaat meestal via API's (Application Programming Interface) en feeds zoals RSS maar vereist meestal wel wat programmeerkennis.

Je eigen website gebruiken als OpenID

OpenIDOpenID lijkt een mooie toekomst voor zich te hebben. Eén van de nadelen lijkt voorlopig te zijn dat je een url moet onthouden.

Haard van creativiteit in oude brandweerkazerne

Edine Wijnands van regionaal dagblad De Stem interviewde Merge en andere bedrijven in het Blushuis over het blushuis-gevoel. Het artikel is te lezen in de zaterdageditie van De Stem.

Verslag bijeenkomst 'Groeten uit Second Life'

Presentaties over Second Life in het BlushuisWoensdagavond 18 april werd in het Blushuis een informatiebijeenkomst gehouden over virtuele werelden en Second Life in het bijzonder. Dat er interesse was voor het fenomeen Second Life bleek uit de grote opkomst.

Virtuele werelden: het internet van de toekomst?

De opmars van virtuele werelden lijkt niet te stuiten. De afgelopen maanden heeft Second Life bijzonder veel aandacht gekregen in de media en deze week heeft Sony voor de Playstation een soortgelijk concept gepresenteerd voor het najaar van 2007. Zijn dit soort werelden slechts een hype of is er meer aan de hand?

Pages

Subscribe to Merge Drupal Blog

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social