Acquia

acquia-drupalIk heb het bedrijf Acquia al een paar keer eerder genoemd in Drupal gerelateerde posts, maar nooit uitgelegd waarom we zo enthousiast over haar activiteiten.

Het in Boston gevestigde bedrijf (crunchbase link), opgericht eind 2007, gaat professionele, commerciële Drupal ondersteuning aanbieden in de vorm van diensten en software. Eén van de co-founders van Acquia is Dries Buytaert, de oprichter van het originele Drupal in 2001. De 7 miljoen dollar was snel bij elkaar, en het lijkt er dus op dat Acquia voor Drupal gaat worden wat Redhat of Ubuntu voor Linux zijn.

Dat is dus goed nieuws om Drupal een stap omhoog op te werken naar het open-source social publishing systeem. Nu al wordt Drupal gebruikt door grote namen en websites en werken er alleen al aan de core zo'n 900 developers. Ontwikkelaars van modulen zijn hierbij niet meegeteld. Dat is een hoop want ter vergelijking: aan een monster-project zoals de Linux core ontwikkelen zo'n 2000 mensen.

Bekijk hier op blip.tv ook een video van de web 2.0 expo waar Jeff Whatcott van Acquia kort demonstreert wat Drupal kan en nog in petto heeft.

Op de website van Acquia valt te lezen dat er aan een aantal projecten wordt gewerkt, met de volgende namen:

 • Carbon
  Een commericiele distributie van Drupal 6 met daarin een aantal populaire modulen gericht op websites met een mix van user-generated content en editorial content.
 • Spokes
  Een update/notifier dienst voor de Carbon distro zodat deze altijd up-to-date blijft.
 • Caliper
  Een dienst waarbij de integriteit van een site met veel user-generated content gewaarborgd kan worden door content-filtering. Een soort uitgebreide Akismet dus.
 • Yellow Jersey
  Misschien het meest interessant voor ontwikkelaars: Yellow Jersey biedt een trainings- en certificeringsprogramma zodat je jezelf een professionele Drupalist mag noemen en elk project aankan.

Het is de verwachting dat deze projecten in het najaar beschikbaar komen.

Drupal multi-language SEO

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social