Professioneel code kloppen

homesite-editorDeze week kwam Smashing Magazine met twee aardige overzichten:

De eerste lijst staat voor What You See is What You Get editors. In de praktijk is dat echter meestal What You Is What You Don't Get. Dit zijn niet de tools die je als professional wilt gebruiken. Ze bieden te weinig invloed op de mogelijkheden en creëren luie ontwerpers met weinig inzicht in de code.

Tegenstanders beargumenteren dat je met WYSIWYG sneller kan werken. Misschien wel sneller maar dan wel in de vorm 'Quick and Dirty'. Ik ben er van overtuigd dat een developer met kennis met source code editting net zo snel is - maar netter en gestructureerder - en zeker sneller op de lange termijn.

Zo denkt de creative director van de New York Times website er trouwens ook over in een interview van 21 april jongstleden.

Wij bij Merge werken altijd direct in de code en gebruiken daarvoor al zo lang we ons kunnen herinneren Homesite, die je in de 2e lijst ook tegenkomt. Deze source code editor is jarenlang de professional editor of choice geweest bij veel developers, maar raakt langzamerhand wel op de achtergrond. Sinds Adobe Homesite overnam ligt de ontwikkeling ervan stil. Dezelfde functionaliteit wordt immers ook aangeboden via Dreamweaver (die ook WYSIWYG biedt) dat na de overname van Macromedia ook van Adobe is.

Het wordt dan ook niet groot op de doos gezet maar Homesite wordt wel meegeleverd in de Creative Suite (Studio) van Adobe als een soort extraatje. En hoewel we weleens uitstapjes hebben gemaakt naar bijvoorbeeld Zend kwamen we toch altijd terug bij het oude, degelijke vertrouwde Homesite.

En? Wat is jou editor-of-choice?

Acquia

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social