Google sociaal met Friend Connect

Google sociaal met Friend ConnectGoogle heeft een volgende stap gezet in haar ambities om sociale netwerken te ondersteunen.Met Friendconnect moet het toevoegen van sociale aspecten aan je site een koud kunstje worden. Door middel van een stukje code kan men leden registreren, een ledenbestand bijhouden en reacties laten toevoegen.

Friend Connect werkt samen met Openid, Oauth en het door Google zelf opgerichte Opensocial. De dienst is nog in besloten beta en je kan hier een invite aanvragen. Voorbeelden van sites die het gebruiken staan hier. Klik bijvoorbeeld bij deze site van Ingrid Michaelson bovenin op Sign in en je zal (wanneer je al gebruik maakt van een Google Account) automatisch inloggen op de site zonder dat je nog iets hoeft te doen.

Het lijkt me dat dit zeker wel potentieel heeft - het lijkt een makkelijke manier om een bestaande web 1.0 site met minimale inspanning een sociaal element te geven.

Professioneel code kloppen

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social