Professionele Drupal themes

Ik klikte laatst door onze Clicky statistieken heen en ik zag dat er aardig wat bezoekers op deze pagina terechtkomen die waarschijnlijk zoeken naar mooie Drupal themes of templates. Het probleem is echter dat die pagina een inleiding is op hoe Drupal theming werkt en hoe je zelf een theme kan maken, niet waar je 'kant-en-klare' Drupal templates kan vinden.

Dus hoe kom ik aan professionele Drupal templates?
Op TopNotchTheme kun je een aantal fraaie designs vinden, momenteel geschikt voor Drupal 5.x. Het zijn professionele kwaliteitsthemes maar er hangt een prijskaartje aan. Dit kaartje ($200-$400) is echter veel lager dan wanneer je een theme from-scratch zult laten willen ontwerpen en maken. Het nadeel is dat de theme meerdere malen verkocht kan worden en je dus het risico loopt dat iemand anders hetzelfde design gebruikt. De mogelijkheid bestaat ook om een theme 'uit te kopen' (buy-out optie) maar dan kijk je tegen een veel hogere prijs aan van $2000 - $3000 afhankelijk hoe vaak de theme al eerder verkocht is.

Gratis Drupal (6) themes
Je kunt op Drupal.org/project/themes echter ook gratis te gebruiken themes vinden. Hoewel daar ook veel van mindere kwaliteit tussen zit. Hieronder een kleine selectie met aardige Drupal 6 themes:

Zie ook:
http://themegarden.org/drupal6/
http://www.alldrupalthemes.com/

Op-maat oplossingen en implementatie
Voor op-maat oplossingen en/of uniek design zullen bovenstaande oplossingen meestal niet van toepassing zijn. Bovendien vergt de implementatie van een theme ook de nodige Drupal kennis. Wanneer die kennis niet aanwezig zal een webdesign bedrijf met Drupal expertise ingeschakeld moeten worden.

De toekomst van SEO

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social