Delft Challenge

Delft ChallengeWat de Tour de France is voor wielrenners, dat is de Tour de France à la Voila voor zeilers: een competitieve zeilrace rond Frankrijk. Onder de teams doet ook de TUDelft mee met het Delft Challenge studententeam. De zeilmarathon start op 26 juni en dat betekent dat het team een maand lang te volgen zal zijn via de vernieuwde website. Merge verzorgde als sponsor-supplier hiervoor in samenwerking met HeD Denktank het concept, techniek en realisering.

Het team volgen via de website
Doelstelling hierbij is om de bezoeker die het team wil volgen zo goed mogelijk te voorzien van informatie in de vorm van actueel nieuws, foto's en video's. Bezoekers kunnen updates krijgen via e-mail, RSS of Twitter (sms-updates mogelijk) en zien de positie en route van de boot op een kaart (google map). En natuurlijk kunnen bezoekers ook zelf reacties plaatsen bij alle actuele berichten.

Met een camera aan boord worden filmpjes gemaakt en via YouTube op de site geplaatst. Via sms kan de crew zelfs korte berichten plaatsen op de site. Handig want een internet-cafe of wi-fi verbinding is niet altijd in de buurt tijdens de race. De rest van de site kan eenvoudig beheerd worden via het open-source Drupal framework dat als Content Management Systeem dient.

Kortom - een creatieve mix van moderne web(2.0)diensten en technieken om optimaal contact te houden met iedereen die het Delft Challenge Team veel succes toewenst!

Merge headquarters

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social