Google Trends uitgebreid

Google Trends was al een ontzettend nuttige tool, bijvoorbeeld bij het vinden van de juiste trefwoorden ten behoeve van zoekmachine optimalisatie. Maar nu is de site uitgebreid met een tabje 'websites'. Wanneer je hierop klikt kun je domeinen invullen in plaats van trefwoorden.

Trends voor websites
Vervolgens krijg je aardig wat informatie: globale bezoekersaantallen (geschat door Google), de trefwoorden waar bezoekers op zochten en andere verwante sites die bezoekers bezochten. Behoorlijk waardevolle data voor een concurrentie-onderzoek dus!

Trends voor websites volgens Google

Je krijgt overigens alleen data te zien voor sites met een behoorlijk aantal bezoekers. Tevens viel het mij op dat in de grafiek de linker y-as geen schaalindeling biedt voor de daily unique visitors. Terwijl ik op andere sites toch duidelijk wel de aantallen zie staan... Heeft Google dit inmiddels misschien weer uitgezet?

update: ah.. ik zie het al, om de geschatte aantallen bezoekers te zien moet je ingelogd zijn.

Zeitgeist
Een andere bron voor zoektrends, welke niet zo bekend is (en ook niet zo nuttig maar wel leuk) is de Google Zeitgeist. Hierop kan je per maand per land zien waarop veel gezocht is. Dus ook voor Nederland.

Delft Challenge

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social