Alfresco en Drupal

Alfresco and Drupal logosAlfresco is een open-source Enterprise Content Management (ECM) pakket dat als alternatief kan dienen voor bijvoorbeeld Plone of Sharepoint van Microsoft. Het biedt document management, work-flows en nog veel meer.

Drupal vs Alfresco
In tegenstelling tot Alfresco is Drupal veel sterker web-gerelateerd. Back-end versus Front-end dus. Hoewel er ook veel overlap bestaat, want ook Alfresco is geschikt voor web content management. Volgens een recent onderzoek van Forrester onderscheiden beide systemen zich duidelijk in open-source markt op het gebied van sterke architectuur, professionele actieve community en commerciële ondersteuning.

Drupal richt zich dus vooral op web-managment, niet enterprise management. Eén van de gebreken van Drupal om als ECM te dienen is degelijke document management en workflows. Dat zijn juist weer de sterke punten van Alfresco. Bij de laatste kun je bijvoorbeeld handig (door middel van het CIFS protocol) samenwerken met shared drives. In combinatie met de ingebouwde workflow functionaliteit kun je qua automatisering aardig uit de voeten met het pakket.

Drupal + Alfresco integratie
Maar Drupal blinkt weer uit in web-content management. Een feature die wel beschikbaar is in Alfresco maar niet de mogelijkheden biedt van Drupal. Wil je het beste van twee werelden dan zul je dus beiden pakketten moeten gebruiken zullen ze bij Amnesty.org gedacht hebben. Zij hebben namelijk Alfresco en Drupal geïntegreerd. Een knap staaltje werk en uit de comments hier en hier blijkt dat er veel behoefte is aan een dergelijke combi. Alfresco beseft dit ook en is bezig zijn front-end te verbeteren.

Wordt vervolgd dus! Voorlopig gaan wij eens wat experimenteren met Alfresco.

Google Trends uitgebreid

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social