Web 2.0 een mannending en Marktplaats favoriet

Web 2.0Ruigrok|Netpanel en The Next Web Conference hebben onderzoek gedaan naar hoe het er voor staat met web 2.0 in Nederland. De resultaten kun je hier nalezen in een PDF en zullen voor ieder die zich bezig houdt met web development interessant zijn.

Het meest opvallende vond ik de uitkomst dat 1 op de 8 mensen een blog bijhoudt. Nu bestaat mijn vrienden- en relatiekring uit mensen die actief gebruik maken van internet, maar daar zit niemand bij met een eigen blog. Statistisch gezien zouden er toch een aantal tussen moeten zitten. Zij het soms stiekeme bloggers? Het getal lijkt me gevoelsmatig aan de hoge kant maar het geeft in ieder geval aan dat de blogosfeer in de lift zit in Nederland. Toch leest 6 van de 10 Nederlanders nooit een blog, dus voorlopig zijn het voor een groot bloggers die elkaar lezen.

De belangrijkste web 2.0 sites zijn Marktplaats, Wikipedia en Hyves. Hoewel de overgrote meerderheid van de mensen de term web 2.0 niet kent, maakt bijna iedere internetter er dus wel gebruik van. Niet zo vreemd natuurlijk want de term web 2.0 wordt vooral gehanteerd in het webwereldje zelf maar is weinig relevant voor de gebruiker.

Tenslotte vind ik het ook opvallend dat Nederlandse - en vooral Nederlandstalige - initiatieven veruit het populairst zijn. De web 2.0 burger is dus nog lang niet internationaal georienteerd en heeft behoefte aan diensten in zijn eigen moerstaal.

Mashups

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social