Nederland 2.0

Nederland beta web 2.0Het bijhouden van alle nieuwe web 2.0 sites en applicaties is bijna voltijd werk tegenwoordig. Nu dacht ik redelijk op de hoogte te zijn, ik bedoel: je deelt wat vrienden op Hyves, je wat serieuzere netwerk op LinkedIn, al je bookmarks op del.icio.us, gooit je foto's op Flickr, micro-blogt via sms met Twitter, deelt je muzieksmaak op LastFM, leidt een virtueel leven op Second Life en natuurlijk log je als het even kan in met je OpenID.

Ja goed ik heb als zelf-respecterende web developer natuurlijk geen myspace want die maak je gewoon zelf ;).

Na Hyves verschijnen er nu ook andere Nederlandse initiatieven. Met het verschil echter dat achter sommigen een Nederlands bedrijf schuil gaat maar ze wel internationaal gericht zijn en de voertaal op de site Engels is. Zoals bijvoorbeeld bij het Internet Address Book en Wakoopa.

Deze laatste is heel mooi uitgevoerd. Het concept lijkt op LastFM maar in plaats van te meten welke muziek je luistert, houdt een progje bij welke programma's je allemaal gebruikt. Waarom je dat nou weer zou moeten doen? Omdat je dus ook kan zien wat andere mensen gebruiken met een soortgelijk profiel en je op die manier misschien wel een progje tegenkomt wat jou van pas kan komen.

Ook achter het nieuwe Bliin zitten Nederlandse programmeurs. Het concept zelf lijkt op wat trackr.nl (ook Nederlands) en plazes.com. Alleen vind ik Bliin nog niet echt gebruiksvriendelijk. Dan zijn er natuurlijk ook nog de Nederlandse sociale nieuws sites zoals ekudos, nujij, msn reporte en geenredactie... Deze doen het ook wel aardig maar moeten duidelijk nog groeien. Andere initiatieven zoals Skoeps worden keihard ge-pusht door grote bedrijven met commerciele belangen. Ik zie haast elke dag wel een advertentie in de krant voor deze site. Dat kost natuurlijk klauwen met geld, ik vraag me dan ook af of het resultaat niet ontzettend kunstmatig wordt en bij voorbaat kansloos is.

Tenslotte is er dan nu eindelijk ook de Nederlandse twitter en hij heet... Numpa! Prachtig trouwens , die namen van al die sites. Je hebt er zelf een heuse web 2.0 naam generator voor op het web. De Nederlandse gebruiker is op het gebied van web 2.0 misschien redelijk conservatief, Nederlandse '2.0 ontwikkelaars' zijn er genoeg.

Het nut van een blog

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social