Internet in Nederland anno 2007. Hoe wat en waarmee (deel 3)

Internet anno 2007. Hoe wat en waarmee?Eerder keken we al hoe en waarmee, in dit laatste deel bekijken wat Nederlanders tegenwoordig het liefst uitspoken op internet. Wat zijn de top activiteiten waarvoor men het wereldwijde web gebruikt?
De hoeveelheid tijd die men op internet spendeert is fors toegenomen en dit is vooral ten koste gegaan van de televisietijd. Dit is volgens een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau van eind 2006.

De belangrijkste activiteiten zijn chatten en emailen. De Nederlandse jeugd is vrijwel compleet on-line: 96% van 16 tot 24 jaar is minimaal 1 keer per week online, waarbij Nederland een echt MSN land is en natuurlijk wordt er ook volop ge-Hyved. Naarmate de bandbreedte (door de AMS-IX verdubbeldt elke 12 maanden het totale dataverkeer!) groeit wordt er ook steeds meer gedownload. Vooral films en muziek.

Maar ook elektronisch bankieren en internetwinkelen zijn in opkomst. Internet winkels gaan soms ten koste van 'echte' winkels. (zie ook hier 4 interessante toekomstscenarios) In Nederland wordt al vaker met iDeal betaalt dan met een creditcard.

Zit er dan overal een stijgende lijn in? Niet helemaal. Volgens sommigen heeft email zijn langste tijd wel gehad. Niet alleen is zo'n 2/3 van alle email SPAM en wordt het daardoor steeds lastiger in het gebruik, maar ook nemen sociale netwerken steeds meer deze communicatie over. Je kan immers net zo makkelijk een berichtje achterlaten op iemands mySpace bijvoorbeeld of in groepen veel handiger communiceren met web 2.0 applicaties zoals Basecamp.

Internet wordt natuurlijk ook volop gebruikt om te zoeken. Daarbij gebruikt men in Nederland vooral zoektermen van 2 of 3 woorden. En benieuw waar Nederlanders deze maand veel op ge-Google'd hebben? Bekijk dan de Google zeitgeist van deze maand. Hoewel is die wel betrouwbaar? Want ... Peter Andre??

Ff naar buiten...

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social