10 websites voor elke web ontwikkelaar

Iedereen is dol op lijstjes, dus hierbij mijn 10 favoriete sites die ik volg om op de hoogte te blijven van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van web- development en design. Het gaat hierbij vaak om on-line magazines met regelmatig nieuwe postings, maar er zitten ook een paar blogs bij of social news sites. Have fun!

A List Apart

1. A List Apart

'For people who make websites'

Toonaangevend sinds 1997 komt A List Apart elke paar weken met artikelen van hoog niveau. Opgericht door Jeffrey Zeldman, een autoriteit op het gebied van web design en vooral web standards. Hij schreef er een boek over dat elke web developer in zijn kast hoort te hebben en hij runt ook zijn eigen web design studio.

Smashing Magazine2. Smashing Magazine

'We smash you with the information that will make your life easier. really.'

Opgericht in augustus 2006 door de Duitsers Sven Lennartz en Vitaly Friedman. (De laatste zit ook achter de Web Developer's Handbook.) Smashing Magazine maken waar wat ze zeggen: ze komen elke paar dagen met nuttige, praktische artikelen. Veel links naarhandige tips en techniques of lijsten met prachtig web design als je inspiratie zoekt. Nice!

Naar Voren3. Naar Voren

'Tijdschrift voor webwerkers'

Een uitstekend Nederlands on-line magazine. Ook hier elke twee weken een nieuwe editie met goede artikelen voor en door web ontwikkelaars. Sinds 2002, opgericht door Robert Jan Verkade, oprichter van Eend. Zoek eerst eens in het archief van deze site als je iets zoekt.

Sitepoint4. Site Point

'New Articles, Fresh Thinking for Web Developers and Designers'

Sitepoint bestaat sinds eind vorig millenium en is uitgegroeid tot een enorme information provider voor de professionele web design markt. Je kunt er uitstekende on-line artikelen vinden maar ook boeken bestellen. Vaak kun je daarvan on-line een aantal chapters bekijken. Daarnaast vind je er ook blogs, fora en veel meer.

BlueAce5. Blue Ace

'Jouw dosis web 2.0 '

Blueace is topic blog door diverse Nederlandse profs en opgericht door Robert van Gaal. Mede-oprichter van Wakoopa, de sociale netwerk site voor software. De site bestaat zo te zien al sinds 17 mei 2005 en er is om de paar dagen altijd wel wat leuks te lezen over web 2.0.

Sync6. Sync

'Innovatie op het snijvlak van wetenschap, ondernemen en technologie'

Op Sync kun je zelf aangeven waar je interesses liggen. Vervolgens krijg je bij elk bezoek artikelen te zien die het beste bij jouw voorkeuren liggen. Zo krijg je hier dus alles te zien wat met internet te maken heeft. Sync is nog relatief nieuw maar werkt goed en de artikelen zelf zien er erg verzorgd uit, zijn degelijk geschreven en doen naar mijn mening niet onder van een kwaliteitskrant.

Frankwatching7. Frankwatching

'Nieuws en opinie over digitale trends'

Ik heb hier frankwatching uitgekozen maar Marketingfacts, Molblog, Dutch Cowboys zijn allemaal nauw verwante sites over vooral on-line marketing. In de rechterkolom zie je dan ook wat er nu op de andere sites te vinden is. Het onderwerp is dus niet zozeer het design aspect maar des te meer de ontwikkelingen op het gebied van marketing. De viral friday met de beste virale marketing van deze week van Marketingfacts doet het altijd goed eind van de week :)

Digital Web8. Digital Web

'The web professional's online magazine of choice.'

Wederom een on-line magazine waar je ook zelf aan kan contributen mits je goed genoeg bent. Het concept is dus. vrijwel gelijk aan Naar Voren en A List Apart. Je kan uitstekend zoeken op topic. Bekende namen tussen de auteurs zoals Peter-Paul Koch.

Ekudos9. Ekudos

'jouw nieuws'

Even wat anders. Je wil namelijk natuurlijk ook wel weten wat er allemaal speelt in internetland. Prima plek daarvoor is de internet-afdeling van Ekudos. Eventueel kun je ook naar nujij of Digg gaan natuurlijk.

Techcrunch10. Techcrunch

'Startup and tech news'

Voor meer Tech nieuws moet je deze site in de gaten houden. Het is wel Amerikaans en soms een beetje ver-van-mijn-bed maar toch goed af en toe eens een blik op te werpen. Overigens heb ik zelf ook nog steeds een zwak voor het Nederlandse Tweakers.net waar ook veel van dit soort nieuws voorbij komt.
Deze lijst had nog veel langer kunnen zijn want behalve deze sites zijn er nog talloze - vooral blogs - die de moeite waard zijn om te volgen, maar dat is misschien iets voor een volgende keer. De vraag die blijft is natuurlijk, heb ik wat gemist?

The mind of a web developer

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social