OpenSocial: het web wordt nog socialer

Google heeft OpenSocial officieel gelanceerd. Een industry standard die ervoor moet gaan zorgen dat je als developer niet voor elke sociale media een aparte applicaties hoeft te ontwikkelen omdat elke site zijn eigen API gebruikt. Vanaf nu maak je iets volgens het OpenSocial model en dat moet werken voor alle sites die OpenSocial ondersteunen. In de presentatie wordt specifiek erbij gezegd dat het geen 'googlesocial' is maar een open standaard die het hele web (nog) socialer moet maken. Ze hebben in ieder geval een indrukwekkende lijst met sites die het format gaan ondersteunen. Yahoo zal het er wel moeilijk mee hebben. Zo zie ik Flickr nog niet in het rijtje staan, maar als OpenSocial een succes wordt - en er is geen reden te bedenken waarom dat niet zo zou zijn - dan zullen ze vroeg of laat waarschijnlijk wel instappen.

OpenSocial

Ook Hyves heeft bekend gemaakt dat ze OpenSocial zullen gebruiken om het netwerk van vrieden (eindelijk) open te gooien.

On-line marketing met sociale media

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social