Mixxt: creëer je eigen social network

Gisteren kwam ik per toeval mixxt.de tegen. Kennelijk een Duitse startup waarmee je zelf een 'social network' kan starten door een account aan te maken en je netwerk te lanceren. Zo'n social network ziet er dan bijvoorbeeld zo uit. Je hebt direct tools om een community te creëren zoals een forum, logins en events. Iedereen zijn eigen community zullen onze oosterburen gedacht hebben.

Mixxt

Momenteen is het allemaal beta natuurlijk (de site is Engelstalig maar je komt nog wel wat Duitse teksten tegen bij registratie) en om zelf een site te lanceren heb je een creation-token nodig die je alleen via een closed-beta kan krijgen.

Hoewel het idee best aardig is lijkt het allemaal erg veel op een dienst zoals Hyves of Facebook. Waarschijnlijk moet het voordeel komen uit de vrijheid die je hebt om de site helemaal in te richten zoals je zelf wilt zonder dat het direct te zien is dat het onder een overkoepelend geheel valt. Maar als je dat wilt kan je beter Wordpress installeren met de juiste plugins. Of misschien nog beter: de nieuwe community oplossing van Moveabletype: Community Solution. Toegegeven: je hebt dan wel wat meer technische kennis nodig.
Wellicht is dit wel handig voor kleine verenigingen of gezelschappen die 'een eigen site' willen, weinig tijd aan de set-up daaraan willen spenderen, geen technische kennis hebben en geen budget voor eigen hosting.

Virtuele werelden

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social