Trends: alles online! Weg met de privacy?

TrendsSync heeft een mooi overzicht gemaakt met trends in de ICT naar aanleiding van een rapport van Gartner.

De punten die betrekking hebben op internet/websites:

  • Alles wordt on-line beschikbaar
    Software as a Service (SaaS) Dus nog meer services zoals Google Docs en de aankomende on-line Photoshop Express. Straks heb je niks meer op je harde schijf maar staat alles on-line. Je foto's op Flickr, je vrienden op Hyves, enz.
  • Meer Mashups
    Een natuurlijke logische stap waarin alles steeds meer met elkaar verbonden wordt. Dit heeft ook sterk te maken met de opkomst van metadata waarmee het mogelijk wordt allerlei data met elkaar te koppelen. Bijvoorbeeld Flickr Geotagged foto's met Wordpress en Google Maps. Zie ook OpenSocial en Popfly.
  • Bedrijfsleven gaat sociale software gebruiken
    De meeste bedrijven zijn nog niet overtuigd van het gebruik van sociale websites maar dat gaat veranderen. Dat hangt natuurlijk van de aard van de site af. Ik denk dat menig recruitment bureau al gretig gebruik maakt van LinkedIn bijvoorbeeld.

Nogal wat privacy issues komen onder druk te staan de komende jaren lijkt me zo? Zo berrichte vandaag NRC Next al over de gevaren van je profiel zomaar aan jan en alleman op internet te gooien. Natuurlijk blijft de verantwoordelijkheid bij de gebruiker, maar de techniek maakt wel veel mogelijk.

Mixxt: creëer je eigen social network

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social