Flash based applicaties

Flash based applicatiesEén web applicatie die de gemoederen hoog doet oplopen is Sliderocket. De on-line powerpoint killer zullen we maar zeggen. Deze flash based applicatie moet het mogelijk gaan maken om gelikte presentaties te maken (à la Apple keynote) die de functionaliteit van powerpoint voorbij gaan en bovendien gebruik maakt van de voordelen van een on-line applicatie.

Het lijkt me een succesverhaal. Voorlopig kun je je inschrijven voor een invite of de demo bekijken.

Ik ben ook benieuwd hoe het staat met de on-line versie van photoshop? Photoshop Express, eveneens een flash-app, staat gepland voor 2008 maar er is al een tijdje weinig nieuws over te horen. update: via twitter zag ik dat je op https://www.photoshop.com/express een beta account kan aanvragen!

Ook vraag ik me af of dit niet de toekomst is van Flash: de mogelijkheid om krachtige on-line applicaties te maken. Zullen complete flash-based websites over 5 jaar nog bestaan? Ik heb de indruk dat de meerwaarde van Flash voor dit soort doeleinden steeds kleiner wordt: de vindbaarheid van Flash sites is nog steeds een nachtmerrie en sinds ajax en javascript libraries zoals JQuery kunnen veel (grafische) effecten en functionaliteiten ook bereikt worden met javascript. Terwijl juist in de applicaties de winst valt de behalen.
Neem virtuele werelden: wanneer Flash in een toekomstige versie ook 3D ondersteuning zou krijgen zou dat een boost betekenen voor de integratie van virtuele werelden in web-pagina's. Iets waar Metaplace bijvoorbeeld mee bezig is maar doordat Flash nu 2D is zijn de werelden dat ook.

Drupal vs Joomla

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social