Over bloggen

Eén van de fijne dingen van een weblog bijhouden is dat je voor jezelf ook een kennisarchief aanlegt én dat met andere deelt. Daarbij krijgen anderen een kijkje in de keuken waar je allemaal mee bezig bent en dat heeft ons al een aantal leuke nieuwe contacten en reacties opgeleverd. Een positieve ervaring tot nu toe dus!

Geweldig is de snelheid waarmee een nieuw bericht zich verspreid. Vaak is een blog-item binnen een half uur te vinden op Google, en wanneer je gebruik maakt van de juiste plugins scoort hij meestal ook nog eens behoorlijk hoog. Ook leuk om te zien dat we inmiddels al zo'n 20 RSS lezers hebben en nog wat anderen die ons volgen met Twitter of de email-updates.

Onze overburen in het blushuis hebben de zoete geur van het experimenteren ook geroken en hebben een heus laboratorium opgezet waar ze bloggen over trends en ontwikkelingen. Voorlopig allemaal flash dingetjes maar we houden de site in de gaten ;)

Zemanta weblog suggestion toolNieuw gereedschap
Maar er is dus een interessante blog-tool bijgekomen: Zemanta content suggestion. Oftewel een tooltje die je helpt om content te vinden voor de posts die schrijft. Ik heb er net even mee gespeeld en het ziet er indrukwekkend uit. Wanneer je een eigen install van wordpress draait krijg je in hetzelfde scherm waar je je post edit een rechterkader waar gerelateerde afbeeldingen (CC) van Flickr staan die je zo naar je bericht kan slepen inclusief bronvermelding. Ook stukken tekst van gerelateerde pagina's zijn klaar voor copy-paste werk.

Erg makkelijk dus maar het komt de originaliteit niet ten goede bij overmatig gebruik. Maar als gereedschap kan het soms misschien best aardige suggesties opleveren waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Overigens werkt de tool het beste voor Engelstalige sites.

Flash based applicaties

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social