Wordpress 2.5

Afgelopen weekend deze blog ook maar eens ge-upgrade naar de nieuwste versie (2.5) van Wordpress. Een upgrade waarbij vooral de user-interface in de backend flink is aangepakt. Deze oogt nu een stuk professioneler en voelt nu een stuk frisser aan. Er is duidelijk goed nagedacht over het één en ander.

Niet zo vreemd ook, want achter het redesign zit Happy Cog - een webdesign studio in New York en Philadelphia. En dat is niet de minste. Eén van de grote namen daarachter is Jeffrey Zeldman, wiens boek 'Designing with web standards' elke webdesigner onder zijn kussen zou moeten hebben liggen ;)
Daarnaast onderhoudt Happy Cog ook A List Apart - een site waar regelmatig erg goede artikelen worden gepubliceerd en organiseren ze ook events. Niet zomaar een webdesign bureau dus, maar een autoriteit!

Ik denk dat de mensen achter MoveableType (een commercieel professioneel publishing platform) zich toch steeds meer achter de oren krabben waar dit heen gaat.. Moveabletype heb ik trouwens wel een keer gebruikt. Het is zeker een mooi en krachtig pakket, maar maakt veelvuldig gebruik van Perl en de installatie ging allesbehalve vlekkeloos. Wat dat betreft kunnen ze qua gebruiksvriendelijkheid in ieder geval veel leren van Wordpress.

Maar technisch zijn er ook verbeteringen in 2.5. File/media management is nu sterk verbeterd met een media library en een built-in mogelijkheid voor galerijen. Files worden nu dmv een flashtool geüpload en zijn veel makkelijker te beheren. Daarbij is het ook mogelijk om elke afbeelding te zien als een zelfstandige pagina met zijn eigen comments.

Er zijn nog veel meer leuke dingen, teveel om op te noemen. Hier kun je een aardige FAQ over Wordpress 2.5 lezen.

Zijn Firefox gebruikers anders?

Read More »

About

This is the company blog of
Drupal specialist Merge.nl

We are located in Breda (Netherlands) and build websites using Drupal. More about us.

Content on this blog is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Netherlands License.

Creative Commons License

Recent Comments

Social